Polityka prywatności – Twoja prywatność jest naszym priorytet

SSL - olexywork.pl

Olexy Work – prowadzimy restrykcyjną politykę poufności danych przesłanych przez kandydatów, pracodawców oraz gości strony i nie udostępni żadnych informacji bez ich uprzedniej zgody. Przetwarzanie danych osobowych odbywa się w sposób zgodny z wymogami zawartymi w Ustawie o ochronie danych osobowych.

Zbieranie i wykorzystywanie danych osobowych

Od kandydatów, którzy aplikowali na ofertę/oferty pracy lub utworzyli profil CV w naszym serwisie zbieramy następujące dane:

  • Dane osobowe: w tym imię i nazwisko, data urodzenia, obywatelstwo, numer telefonu, adres e-mail, profile mediów społecznościowych. status wykształcenia oraz doświadczenia zawodowego.
  • Nazwa użytkownika i hasło utworzone podczas rejestracji.

Wszystkie przesłane dane przez osoby poszukujące pracę będą wykorzystane przez nas wyłącznie w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji i selekcji kandydatów w sposób rzetelny, skuteczny i sprawny.

Możemy także zbierać dodatkowe dane osobowe użytkownika np. z konkursów, ankiet lub ofert specjalnych udostępnianych na naszej stronie internetowej.

Transfer danych

Dane osobowe naszych kandydatów są przesyłane i udostępniane do pracodawców wyłącznie w ramach rekrutacyjnych bądź ewentualnie innych ustępstwach, o których kandydaci zostaną uprzednio poinformowani.

Subskrypcja newslettera / materiały marketingowe

Każdy użytkownik przesyłając swoje dane za pomocą formularza dostępnego na naszej stronie internetowej może zapisać się do listy subskrypcyjnych o ofertach pracy lub innych materiałów marketingowych. W dowolnym momencie użytkownik może zrezygnować z otrzymywania maili klikając na link znajdujący się w stopce biuletynu / wiadomości bądź kontaktując się bezpośrednio z nami poprzez kontakt@olexywork.pl

Informacja o plikach cookie

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    – tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    – utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
    – określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
  7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  9. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
  10. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
  11. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: Preferencje reklam Google

Zastrzeżenie prawne

Olexy Work zastrzega sobie prawo do ujawnienia informacji umożliwiających identyfikację użytkownika zgodnie z wymogami prawa i gdy firma uważa, że ujawnienie jest niezbędne w celu ochrony swoich praw i/lub zgodny z postępowania sądowego, nakazu sądowego lub procesu prawnego dotyczącego firmy.

Dostęp do danych osobowych

Kandydaci oraz pracodawcy mogą skontaktować się z nami o korektę własnych danych osobowych przechowywanych w naszej bazie danych. W dowolnym momencie zarejestrowani użytkownicy na naszej stronie mogą edytować lub zmienić przesłane dane osobowe w swoim profilu poprzez zakładkę „Edytuj profil”.

Linki do innych stron

Nasza strona zawiera linki do innych stron, które nie są naszą własnością oraz nie są przez nas kontrolowane. Należy pamiętać, że nie ponosimy odpowiedzialności za politykę prywatności innych stron. Zachęcamy do zachowania ostrożności przy opuszczaniu naszej strony internetowej i do zapoznania się z polityką prywatności każdej innej strony internetowej, która zbiera dane osobowe. Niniejsza polityka prywatności odnosi się wyłącznie do informacji zebranych przez Olexy Work.

Bezpieczeństwo

Bezpieczeństwo Państwa danych osobowych jest dla nas najważniejsza. Nasza strona internetowa posiada certyfikat SSL, który gwarantuje trójstopniową ochronę Państwa danych w trakcie ich przesyłania. Przestrzegamy ogólnie przyjętych standardów branżowych, aby chronić przekazane do nas dane osobowe.

Zachowanie danych osobowych

Dane osobowe należące do kandydatów mogą być przechowywane przez Olexy Work do momentu otrzymania żądania usunięcia danych osobowych z bazy danych. Jeśli nie zgodzą się Państwo na przechowywanie przez nas swoich danych, usuniemy je w terminie jednego miesiąca po zakończeniu procesu rekrutacyjnego.

Wgląd oraz zmiany danych przesyłanych

Zastrzegamy prawo do modyfikowania danych otrzymanych od kandydatów w sposób nie wpływający na ich treść merytoryczną, takich jak: korekta i formułowanie poprawnych treści, usunięcie niepotrzebnych informacji, i innych zmian mających na celu profesjonalne utworzenie profilu kandydata.

Zmiany w niniejszym oświadczeniu

Zastrzegamy sobie prawo do modyfikacji niniejszej polityki prywatności w dowolnym momencie. Jeśli dokonamy zmiany w istotniej kwestii dla naszego kandydata bądź pracownika, powiadomimy o szczegółowych zmianach na naszej stronie głównej oraz poprzez e-mail.

Administrator danych osobowych

Administratorem zebranych danych osobowych jest firma Olexy Work Dariusz Bolczak z siedzibą w Płocku przy. ul. Słowackiego 43, 09-400 Płock, wpisana do rejestru podmiotów związanych z wyszukiwaniem miejsc pracy i pozyskiwaniem pracowników pod nr 19553. NIP: 7743241199, REGON: 380523887

Zapytania

Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej Polityki Prywatności, prosimy o kontakt poprzez e-mail na kontakt@olexywork.pl

Data ostatniej aktualizacji: 15.05.2018